Intelligent solutions for effective energy management.

Napredni Power Loger (Advanced Power Logger – APL) je najnoviji uređaj u INTELLEMS programu podrške inteligentnim zgradama i predstavlja minijaturnu merno-informacionu jedinicu namenjenu za ugradnju u kućne instalacije i praćenje parametara potrošnje električne energije.

Prvenstveno je namenjen domaćinstvima, stambenim i poslovnim objektima, manjim industrijskim pogonima i ostalim korisnicima kod kojih je potrošnja električne energije relativno mala i kod kojih ugradnja MIS ili IKM ne bi bila ekonomski opravdana.

Ovaj uređaj je razvijen kroz projekat ev. broj 401-00-1100-141/2011-14, sa ciljem da objedini najznačanije funkcije MIS-a, odnosno kombinacije IKM-panelni mrežni analizatori, i prilagodi ih novoj kategoriji korisnika, sa najpovoljnijim odnosom cena i performansi.

U tom smislu, cena ovog proizvoda je redukovana kroz integraciju mernog i informacionog dela u jednom mikrokontrolerskom rešenju koje je zasnovano na mikrokontroleru Microchip DSPIC33FJ128GP708.

Podaci koji se prikupljaju u mernom delu se memorišu na micro SD karticu, a njihovo preuzimanje se može vršiti zamenom kartice ili preko ETHERNET porta.

APL je opremljen i optoizolovanim RS 232 i RS 485 komunikacionim kanalima preko kojih se može povezivati sa drugim inteligentinim elektronskim uređajima u cilju prikupljanja dodatnih informacija iz okruženja, odnosno sa GSM/GPRS modemima u cilju povezivanja sa udaljenim centrima u situacijama kada to nije izvodljivo preko ETHERNET porta, ili kada se želi rezervni komunikacioni kanal.


Dimenzije: 105 x 85 x 60 (mm)

Podmeni


: : PARTNERI« »